29. Országos Vadásznap

Az Országos Vadásznapon Magyar Nemzeti Vadászrend kitüntetést vehetett át Fodermayer Vilmos, a Gemenc Zrt. vezérigazgató helyettese.

A Gödöllői Királyi Kastély adott otthont az Országos Vadásznapnak augusztus utolsó hétvégéjén.

Az esemény az Országos Magyar Vadászkamara Vadvédelmi és Vadgazdálkodási Bizottsága által szervezett „Vadgazdálkodás és vadászat változó természeti, gazdasági és társadalmi környezetben” című konferenciával kezdődött.

db61590b0e10ff14a0a672b5012148cf3412af94

A gálaest keretében kerültek átadásra azon személyeknek állami és vadászkamarai kitüntetések, akik az elmúlt évtizedek során munkájukkal, kiemelkedő szakmai tudásukkal hozzájárultak a vadásztársadalom különböző szakmai szegmenseinek fejlődéséhez, stabilitásához, illetve mindezek megőrzéséhez, valamint értékeink jövő nemzedékek felé történő átadásához.

Fodermayer Vilmos, az Országos Magyar Vadászkamara hivatásos vadász alelnöke, a Gemenc Zrt. vezérigazgató helyettese a Magyar Nemzeti Vadászrend kitüntetést vehette át.

88abe0ddeb10713f45a88c77f69d9a7197a415cb
FodermayerV_2108

Fodermayer Vilmos, a Gemenc Zrt. vezérigazgató-helyettese, erdőgazdálkodási, természetvédelmi és műszaki igazgatója, okleveles erdőmérnök, okleveles vadgazdálkodási szakmérnök.

Több generációs erdész-vadászcsalád leszármazottja. Édesapja révén köteleződött el Gemenc mellett és az erdész, vadász szakma iránti érdeklődése meghatározta eddigi életútját.

A Gemenc Zrt-nél  1996. óta dolgozik. Egy évtizedig, 2006-ig a Szekszárdi Erdészet erdőművelési és vadászati műszaki vezetője volt, majd 2006. és 2011. között vadászati osztályvezető, 2011-2015. között a Pandúri Erdészet, majd 2015-2020. között  a Szekszárdi Erdészet vezetője. 2020. januárjában újra visszakerült a társaság központjába és erdőgazdálkodási, természetvédelmi és műszaki igazgatóként került kinevezésre. 2021. januárjától a társaság vezérigazgató-helyettese.

Szakmai pályafutása során kiemelt figyelmet szentelt az erdő- és vadgazdálkodás egyensúlyának megteremtésének, Gemenc természeti kincseinek megőrzésének és a méltán híres gemenci gímszarvas állomány élőhely fejlesztésének.

Középiskolás kora óta másfél évtizedig vett részt az erdei szalonka vizsgálatokban, a vízivad kutatásokban, az amerikai májmétely 1997-es gemenci megjelenését követően a gyógyszeres kezelések kidolgozásában és az állategészségügyi vizsgálatok megszervezésében.

Főszervezője volt az elmúlt 15 évben Gemencen megrendezett vérebversenyeknek. Az erdész és vadász hagyományok ápolását szem előtt tartva, több emlékhely létrehozásának ötletgazdája volt.

A napokban Pörbölyön átadott Habsburg Frigyes főherceg Millenniumi  Pavilonjának felújításában, és az épületben  kialakított, a gemenci gímszarvast bemutató kiállítás tervezésében, koncepciójának kidolgozásában meghatározó szerepet vállalt.

Korábban rendszeresen publikált szakmai cikkeket a Nimród Vadászújságban.

Szakmai tevékenységének megvalósításában vezetői kompetenciái jelentősen segítették. Szakmai határozottsága emberközeli gondolkodásmóddal, a társaság és munkája iránti elhivatottsága és lojalitása munkatársi segítőkészséggel társul. A vadgazdálkodás iránti érdeklődése, a vad és a hullámtéri gímszarvas szeretete határozza meg életét, gondolkodását, „mozdulatait”, mely tevékenység nem csak a munkájának részét képezi, hanem hobbi is, szabadidejének egy részét is ennek szenteli.

2006. és 2010. között az Országos Magyar Vadászkamara Tolna Megyei Területi Szervezetének hivatásos vadász alelnöke,a megyei vadgazdálkodási tanács tagja. 2010-ben országos hivatásos vadász alelnökké választották, amely feladatot azóta is ellátja.

Alelnökként részt vett a vadgazdálkodási törvény módosításainak, a hivatásos vadászok szolgálati szabályzatának és bértáblájának kidolgozásában, az Országos Hivatásos Vadász konferenciák és Versenyek megszervezésében.

2014. óta az Országos Magyar Vadászkamara delegáltjaként tagja az Országos Vadgazdálkodási Tanácsnak.