A 148. Vándorgyűlés

Az Országos Erdészeti Egyesület 2017. június 23-24.-én Kaszón rendezte 148. Vándorgyűlését.

oee_148__01

Fotó: Nagy László/Erdészeti Lapok – OEE

Az OEE évente tartott Vándorgyűlései a hazai erdőgazdálkodás legnagyobb seregszemléjének számítanak. Az 1866-os megalakulása óta most először adott otthont a magyar erdésztársadalom legnagyobb találkozójának a Kaszó Zrt..

BM_OEE

Fotó: Kovács Zoltán

„Úgy gondolom, hogy ilyenkor illik megállni egy kicsit, és visszagondolni azokra a valaha élt erdész szakemberekre, akiknek munkája és elhivatottsága nélkül, mi sem lehetnénk itt a mai napon.” – hangsúlyozta Bitay Márton a pénteki ünnepélyes megnyitón. Magyarország 90 év alatt megduplázta erdőterületét, így az országban mintegy 2 millió hektár erdő van, ami az ország területének több mint 20 százalékát teszi ki – emelte ki az agrártárca államtitkára.

oee_148__02

Fotó: Nagy László/Erdészeti Lapok – OEE

A két napos rendezvény első napján került sor az Egyesület ünnepi közgyűlésére, szombaton terepi programokon vett részt a Kárpát-medence összes tájáról összesereglett mintegy 700 erdész.

oee_148__03

Fotó: Nagy László/Erdészeti Lapok – OEE

A közgyűlésen adták át az ágazat rangos elismerésének számító egyesületi kitüntetéseket is. Bedő Albert Emlékérmet adományozott az egyesület Csonka Tibornak, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. vezérigazgatójának.

cst2_

Csonka Tibor 1980-ban végzett a Soproni Erdészeti és Faipari egyetemen okleveles erdőmérnökként.

A Budavidéki Állami Erdő- és Vadgazdaságnál kezdte pályáját gyakornokként, majd műszaki vezetői, osztályvezetői és erdészetvezetői feladatokkal bízták meg.

1996-ban a Pilisi Parkerdő Rt. erdészetvezetőjeként sikeresen pályázta meg a Gemenc Rt. vezérigazgatói pozícióját.

Mindennapi szakmai munkája mellett több szakmai szervezet tisztségviselőjeként is tevékenykedik. Elnökségi tagja a Fagazdasági Országos Szakmai Szövetségnek, és 2002 óta az Országos Erdészeti Egyesület Vadgazdálkodási Szakosztályának az elnöke.

Díjak, szakmai kitüntetések

2005.  Nemzeti Vadászrend

2007.  Hubertus Kereszt Arany fokozata

2007.  ÁPV Zrt., Az év menedzsere

2015.  Pro Silva Hungariae Díj

2017.  Bedő Albert Emlékérem