A 148. Vándorgyűlés

Az Országos Erdészeti Egyesület 2017. június 23-24.-én Kaszón rendezte 148. Vándorgyűlését.

oee_148__01

Fotó: Nagy László/Erdészeti Lapok – OEE

Az OEE évente tartott Vándorgyűlései a hazai erdőgazdálkodás legnagyobb seregszemléjének számítanak. Az 1866-os megalakulása óta most először adott otthont a magyar erdésztársadalom legnagyobb találkozójának a Kaszó Zrt..

BM_OEE

Fotó: Kovács Zoltán

„Úgy gondolom, hogy ilyenkor illik megállni egy kicsit, és visszagondolni azokra a valaha élt erdész szakemberekre, akiknek munkája és elhivatottsága nélkül, mi sem lehetnénk itt a mai napon.” – hangsúlyozta Bitay Márton a pénteki ünnepélyes megnyitón. Magyarország 90 év alatt megduplázta erdőterületét, így az országban mintegy 2 millió hektár erdő van, ami az ország területének több mint 20 százalékát teszi ki – emelte ki az agrártárca államtitkára.

oee_148__02

Fotó: Nagy László/Erdészeti Lapok – OEE

A két napos rendezvény első napján került sor az Egyesület ünnepi közgyűlésére, szombaton terepi programokon vett részt a Kárpát-medence összes tájáról összesereglett mintegy 700 erdész.

oee_148__03

Fotó: Nagy László/Erdészeti Lapok – OEE

A közgyűlésen adták át az ágazat rangos elismerésének számító egyesületi kitüntetéseket is. Bedő Albert Emlékérmet adományozott az egyesület Csonka Tibornak, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. vezérigazgatójának.