Ágazati elismerések a nemzeti ünnep alkalmából

A magyarság nemzettudatát évszázadok szabadságküzdelmei formálták a Kárpát-medencében. Forradalmak, szabadságharcok kovácsolták azokat a nemzetállami kereteket, amelyek ma is megtartanak minket – mondta Fazekas Sándor az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulója tiszteletére rendezett minisztériumi ünnepségen.

Az ünnepi megemlékezést követően a Fazekas Sándor miniszteri kitüntetéseket és elismerő okleveleket adott át.

Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést kapott:

Varga Tibor, a Gemenc Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze 3 év híján teljes szakmai pályafutását a társaságnál és annak jogelődjeinél töltötte a Bátaszéki Erdészet dombvidéki, mórágyi kerületében. Munkája során együtt élt az erdővel, minden lehetséges percet a fák között töltött.

Varga Tibor

Szakmai tevékenységét jelentős mértékben meghatározták az országos erdőgazdálkodási irányelvek változásai, azok gyakorlati, tő melletti megvalósításai, melyek kiemelkedő témakörei az országos fenyvesítési program, illetve az erdősítések természetes úton történő felújításának alkalmazása voltak. Munkálkodása alatt erősödött fel Gemencen a közcélú, közjóléti tevékenység végzésének intenzitása, a terület ilyen szempontból történő népszerűsítése érdekében komoly turisztikai jellegű beruházásokat, munkákat valósított meg.

Nyugdíjba vonulása után sem tudott elszakadni a szakmától, a vadgazdálkodás területén kamatoztatja több évtizedes gyakorlati tapasztalatait.

Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést kapott:

Kovács András Sándor, a Gemenc Zrt. nyugalmazott műszaki előadója életpályájának jelentős részét a Gemenc Zrt-nél és annak jogelődjénél töltötte műszaki munkakörökben. Tevékenységével megbízhatóan támogatta a társaság segédüzemági tevékenységét, munkájának köszönhetően a szakmai feladatellátás gördülékenyen, zökkenőmentesen valósult meg. Mindezek mellett életében meghatározó volt a sport szeretete és művelése, kimagasló eredményeket ért el honvédségi háromtusa versenyeken mind belföldön, mind külföldön egyaránt. Évtizedeken keresztül stabil tagja, csapatvezetője volt a gemenci koronglövő lövészcsapatnak.

Kovács Sanyi

Vicsek János 2007. évi nyugdíjba vonulásáig a Gemenc Zrt. kerületvezető erdészeként évtizedeken át teljesített szolgálatot az erdő- és a vadállomány védelmében.Árvízi időszakban kiemelkedően teljesített a védekezési, kármegelőzési, kárfelszámolási tevékenységekben.Kötődése a gemenci ártérhez, annak életközösségéhez nyugdíjba vonulását követően is megmaradt. Munkaterületére visszatérve fiatal kollégáit is segítve kiemelkedő és emberi teljesítményt mutat fel.

 

Vicsek János