Aláírták a végleges vagyonkezelési szerződéseket

2016. február 15-én Budapesten, a Földművelésügyi Minisztériumban a 22 állami tulajdonú erdőgazdasági társaság vezérigazgatója, képviselője aláírta az állami tulajdonú erdők és erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló más ingatlanok feletti vagyonkezelői jog megszerzésére és gyakorlására irányuló, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet és a Gemenc Zrt. között létrejött végleges vagyonkezelési szerződést.

A szerződést Dr. Fazekas Sándor miniszter úr, valamint Dr. Bitay Márton Örs államtitkár úr is ellenjegyezte a Gemenc Zrt. 100 %-os állami tulajdonú részesedése felett tulajdonosi jogokat gyakorló Földművelésügyi Minisztérium részéről.

 

Az ünnepélyes aláírást megelőzően Dr. Fazekas Sándor miniszter úr köszöntötte a társaságok képviselőit, illetve az NFA részéről jelenlévőket. Miniszter úr elmondta, hogy a végleges vagyonkezelési szerződések megkötésével megfelelő jogi mederbe került a vagyonkezelés, de kiemelte, hogy a társaságok az eddigi ideiglenes jogi státusztól függetlenül is kiemelkedően magas szakmai színvonalon végezték ezirányú tevékenységüket.

Dr. Bitay Márton Örs államtitkár úr elmondta: a szerződések aláírása azt bizonyítja, hogy az állami erdők kezelése a legjobb helyen az állami tulajdonú erdőgazdaságoknál van, majd megköszönte a társaságok magas színvonalú munkáját.