Árvízi védekezés

A mintegy 15 ezer hektárnyi ártéri területen a faanyag mentése az erdei vasúttal illetve lekötözése a még megközelíthető területeken folyamatosan történik, a magaslati pontokon (töltés, vadmentő dombok illetve a mentett oldalon lévő területeken) megfelelő mennyiségű takarmányt került kihelyezésre.

A több évtizedes tapasztalatok szerint a vad megszokott menekülési útvonalait igyekszünk szabaddá tenni és nyugalmat, biztonságot biztosítani számukra.

 

A Gemenci Erdei Vasút megállóiban az erdei bútorok egy része lekötözésre került, a nagy részét az Ökoturisztikai Központba beszállították, amelyek az árvíz idején felújításra kerülnek Pörbölyön. A szerdán bejövő utolsó járat a Lassiban található Halászati Kiállítás anyagát is kimenekítette a területről. A vadmegfigyelőből az állatokat áthelyeztük a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ területére, biztonságos helyre.

 

A mentési illetve védekezési munkálatokban a társaság valamennyi dolgozója részt vesz, így az erdei vasút személyzete és a közfoglalkoztatottak is.

2662_img_8853 (1)