Az “Együtt a természetért” akcióhoz csatlakozott a Gemenc Zrt.

A Gemenc Zrt. bajai, bátaszéki és őcsényi diákokkal együtt mentesíti a természetet a hulladéktól.

Az eldobált szemetet takarították el az 55-ös út mentén a bajai III. Béla Gimnázium és a bátaszéki II. Géza gimnázium tanulói április 8-án délelőtt a Gemenc Zrt. szervezésében. Ezzel az eseménnyel kapcsolódik az erdőgazdaság az Országos Magyar Vadászkamara és további hét szervezet az “Együtt a természetért” című akció felhívásához. Az akciót az erdőgazdaság 2011. április 11-én folytatja, amikor őcsényi diákok látogatnak Keselyűsbe, ahol az általuk néhány évvel ezelőtt elültetett erdőrészletet teszik rendbe. Szemetet szednek, tanösvényi táblákat tisztítanak, gyalogösvényt állítanak helyre az erdőgazdaság szakembereinek segítségével.

 

A hulladékeltávolítás után a Gemenc Zrt. a diákoknak kisvasutas kirándulást szervez a Malomtelelő állomásig, majd ebédet is biztosít a természetet védő és példát mutató tanulóknak.

 

A Gemenc Zrt. ezzel az eseménysorozattal csatlakozik az “Együtt a természetért” című akcióhoz, amely a természeti környezet megóvását szolgáló közösségi munkára irányítja rá a figyelmet. Az akciót az alábbi szervezetek hirdették meg:

 

Magyar Turista Egyesület

Magyar Cserkészszövetség

Magyar Országos Horgász Szövetség

Országos Erdészeti Egyesület

Országos Magyar Vadászati Védegylet

Országos Magyar Vadászkamara

Vadászati Kulturális Egyesület

Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetügyi Államtitkárság

 

1996_dsc_0912