Díjazták

“Dél-Dunántúl Turizmusáért” díjat kapott a Gemenc Zrt. , amellyel az erdőgazdaság kiemelkedő ökoturizmus fejlesztési és menedzsment tevékenységét ismeri el a a Magyar Turisztikai Ügynökség Dél-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatósága és a Dél-Dunántúli Ökoturisztikai Klaszter.

2007 óta, amikor az Ökoturisztikai Központ létrejöttével megnyílt a Gemenci erdő déli kapuja, fejlesztések sorát hajtotta végre a Gemenc Zrt., így az erdei vasút megállóhelyei sokféle látnivalót kínálnak, új tanösvények, kiállítások, erdei játszóterek születtek. Az interaktív Molnárka tanösvény 2014-ben az év ökoturisztikai létesítménye lett, Pörbölyön a Gemenc Kincsei kiállítás, Nagyrezéten a Gemenci Méhészeti Gyűjtemény várja a kirándulókat.

IMG_8240

Az erdőgazdaság szerepet vállal a Dél-Dunántúli Kéktúra útvonalának és létesítményeinak a fejlesztésében, fenntartásában a kezelésében lévő erdőkben. Tavaly készült el és azóta kedvelt kirándulási célpont lett Szekszárd közelében a Bati-kereszt kilátó, és a Sötétvölgybe látogatók már láthatják, hogy a Nagyréten tovább bővül a játszótér, hamarosan elkészül a streetball pálya és a focipálya.

Játszótér Lassi_2

A gemenci fejlesztések fontos szempontja, hogy miután kényes, éppen ezért védett természeti értékekről van szó, meg kellett teremteni azt az infrastruktúrát, ami lehetővé teszi, hogy a turisták úgy járják be Európa legnagyobb összefüggő ártéri erdejét, hogy ne tegyenek kárt annak értékeiben.