Dobogón a gemenci csapat

A Gemenc Zrt. csapata a STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozaton megszerezte a jogot a jövő évi Bajnokok Bajnoka fakitermelő kupán való indulásra.

A fakitermelés az egyik legnehezebb és legveszélyesebb foglalkozás, éppen ezért az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. mindent megtesz a balesetek megelőzése és a megfelelő munkakörülmények biztosítása érdekében. Elindította, és 2001 óta minden évben meg is rendezi a STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozatot.

Az országos bajnokság versenyszámai a fakitermelés során végzett feladatok gyors, pontos és biztonságos végrehajtását modellezik. A STIHL Országos Fakitermelő Versenysorozat 2019-ben már tizennyolcadik alkalommal hirdeti a munkavédelem fontosságát.

fakit_1

A megmérettetésen összesen negyven csapat mérte össze tudását, festői környezetben, a Pákozd-Sukorói Arborétum területén. A hétvégi versenyre a tavasz óta tartó regionális elődöntőkön keresztül kerülhettek be a csapatok. A dobogó legfelső fokára rendkívül színvonalas és izgalmas csatában, kiemelkedő teljesítménnyel a tavalyi ezüstérmes Mecsekerdő Zrt.-Ritrovi Kft. csapata állhatott fel.

Az indulók palettája nagyon széles volt: állami erdőgazdaságok, fakitermelő vállalkozók, oktatási intézmények csapatai küzdöttek az ország minden részéről. A 40 csapat két fordulóban mérhette össze tudását, az erdőben végzett leggyakoribb munkaműveleteket utánzó döntés, kombinált darabolás, gallyazás, választékolás, hasítás, sarangolás fő számokban, illetve a motoros láncfűrész vezetőlemez-szerelésben versenyeztek.

fakit_2

Az első nyolc csapat idén is megszerezte az indulási jogot a 2020-as Bajnokok Bajnoka fakitermelő kupára, amelyen így az alábbi csapatok vehetnek részt:

1. Ritrovi Kft. – Mecsekerdő Zrt.

2  Északerdő 100+

3. Gemenc Zrt.

4. Dalerd Zrt.-Nagy István csapat

5. Silvanus 2001 Kft. – Molnár Ervin e.v.

6. Süttői Hántoló Szarvasok

7. Agrogold Császár – Karsai Team

8. Bakonyi Bogvágó Banda – Bakonyerdő Zrt. I. csapat

A Gemenc Zrt. csapatának tagjai

Mézes Gergely, Hideg Bence, Papp László, Bottyán Péter (Ő hiányzik a fotóról)

stihldontopakozd2019193