Erdészeti és Faipari Sportnapok

Közel 600 erdész mérte össze erejét a XXII. Nemzetközi Erdészeti és Faipari Sportnapokon.

Az augusztus 24. és 26. között Esztergomban lezajlott  rendezvény házigazdája idén a Pilisi Parkerdő Zrt. volt.

sportnapok_esztergom_18-768x463

A csapatverseny első helyezettje az Egererdő Zrt. csapata, míg a második helyet a házigazda Pilisi Parkerdő Zrt., a harmadikat az Északerdő Zrt. szakemberei tudhatják a magukénak.

sportnapok_esztergom_04-768x482

A Pilisi Parkerdő Zrt. szervezte Esztergomban az idén 22. alkalommal megrendezett Nemzetközi Erdészeti és Faipari Sportnapokat, ahol közel 600 versenyző vett részt. A 23 csapat többsége az állami erdőgazdaságok és a hazai erdészeti hatóság szakembereiből állt, de Horvátország, Románia és Szlovákia is képviseltette magát a nagyszabású eseményen.

sportnapok_esztergom_02-768x512

A kétnapos verseny összesített első helyezettje az Egererdő Zrt. csapata lett, akik a házigazda Pilisi Parkerdő Zrt., és a harmadik helyezett Északerdő Zrt. csapatait előzték meg. A versenyzők összesen 17 sportág 45 versenyszámában bizonyíthatták tudásukat, amelyek többsége olimpiai sportág, mint például az úszás, a kajak-kenu, az íjászat vagy a futó versenyszámok. A palettán helyet kaptak a különböző csapatsportok is, így például a labdarúgás, vagy a Dunán szervezett sárkányhajó evezés. Külön hangsúlyt kaptak a csapatépítő és az ügyességi sportszámok, köztük olyan sorversenyek, ahol a pilisi erdészek mindennapi természetmegőrző munkájához kapcsolódó feladatokat kellet megoldani. A versenyeket kulturális programok is kiegészítették, így a résztvevők megismerkedhettek az államalapítás-kori főváros, Esztergom kulturális nevezetességeivel is.

IMG_20180825_162530

A Gemenc Zrt. sportolói

A rendezvényt dr. Bitay Márton földügyekért felelős államtitkár nyitotta meg. Beszédében rámutatott arra, hogy Magyarország a világ elitbe tartozik a sport területén, ami ezen a rendezvényen a természetszeretettel is összekapcsolódik. Zambó Péter, a házigazda Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója az erdei sportok fontosságát emelte ki a rendezvénnyel kapcsolatban, felhívta a figyelmet, hogy a hazai erdők sportolási helyszínként is fontos feladatot töltenek be, így a hazai erdésztársadalom több millió ember egészséges kikapcsolódásához járul hozzá az erdők fenntartásával. Az ünnepélyes díjátadón dr. Völner Pál, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte az amatőr sportolókat, aki mellett Egerszegi Krisztina és Gyurta Gergely úszók is szerepet vállaltak a díjak átadásában.

Fotók és szöveg: Pilisi Parkerdő Zrt.