Erdők Hete

Több, mint 300 általános iskolás látogat a gemenci erdőbe az október 3-án kezdődő  XXVI. Erdők Hete programsorozat keretében.

A Gemenc Erdészeti Erdei Iskola idén is változatos programokkal fogadja az oszályokat hétfőtől péntekig.

Az Ökoturisztikai Központban madáretetőt, termésekből képeket, fajátékokat készíthetnek a gyerekek. A “Fanyűvő” foglalkozáson a fűrészelés és a tűzgyújtás mesterfogásait próbálhatják ki az erdei iskola munkatársainak a vezetésével.

ErdHete_2210_018

A Gemenc Kincsei kiállításon az ártéri erdő növény- és állatvilágával ismerkedhetnek a tanulók, majd a Vadmegfigyelőhöz kisétálva “igazi” szarvasok és vaddisznók várják őket. Nem maradt ki a kínálatból a kisvasutas kirándulás sem, egy kiadós játék Lassiban jó befejezése egy eseménydús napnak.

ErdHete_2210_029

“Fedezd fel az erdőt az erdészekkel!” – Az Erdők Hete jelmondata összefoglalja az 1997 óta rendeszeresen megszervezett eseménysorozat fő céljait. A Magyarország területének egyötödét borító erdőállomány páratlan gazdagságát, közjóléti és a nemzeti vagyonban betöltött szerepét hivatott megismertetni a legszélesebb nyilvánossággal. Mindezt az erdőket legjobban ismerő, szakavatott vezetők, az erdészek segítségével, akik napi munkájuk csodáit osztják meg az érdeklődőkkel.

Az Erdők Hete programsorozatot az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya indította útjára, ezért a programok alapját az erdészeti erdei iskolák tananyaga, módszertana adja. A vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett ma már erdei koncert, sportverseny, erdei nyílt nap és különféle akciók is színesítik a kínálatot. A programok az ország minden részén, a legtöbb nagyvárosban számos látogatót vonzanak.