Erdők Hete

 

hdhfdshfi da afisufa wefwle fkleakfa fqwőepqúw mf kmdofjddnfkjsd sdkjsf, dsnfkdsf fnn kdnfkds kd.<!–more–>

Az “Ismerd meg az erdőt az erdészekkel” jelmondatú XIX. Európai Erdők Hete rendezvénysorozathoz a Gemenc Zrt. – hasonlóan a korábbi évekhez – idén is csatlakozott.
A programsorozat keretében a Pörbölyi Ökoturisztikai Központban szeptember 28-október 2. között összesen közel 800 óvodás, általános-, és középiskolás gyerek vett részt változatos terepi programjainkon.
Az osztályok több modul közül választhattak, melyek alapján a szervezők az egyéni igényekhez illeszkedő programot állítottak össze. A gyerekek utazhattak az erdei vasúttal, részt vehettek erdész által vezetett gyalogtúrákon, kiállításaink keretében megismerkedhettek az ártéri fokgazdálkodás eszközeivel, az erdészet és a vadgazdálkodás használati tárgyaival. A nagyrezéti Méhészeti Gyűjteményben egy rövid időre akár méhészekké is válhattak. A gemenci élményt mindemellett változatos kézműves foglalkozások egészítették ki.
A korábbi évek hagyománya és az idei év sikere alapján bízunk abban, hogy jövőre is hasonló változatos, a természet szeretetére nevelő programmal járulhatunk hozzá a jövő generációjának fejlődéséhez.