Gemenc játszópark és sportpálya

A Gemenc Zrt. “Gemenc játszópark és sportpálya (terepkerékpár-pálya) Baja szívében, a Petőfi-szigeten” elnevezésű projektjét a támogató szervezet támogatásra alkalmasnak minősítette.

A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, mint támogató által 2016. május 9-én kiadott „TOP-7.1.1-16. Kulturális és Közösségi terek infrastrukturális fejlesztése és helyi közösségszervezés a városi helyi fejlesztési stratégiához kapcsolódva” című felhívása alapján benyújtott TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2018-00031 azonosítószámú, „Gemenc játszópark és sportpálya (terepkerékpár-pálya) Baja szívében, a Petőfi-szigeten” elnevezésű projektjét a támogató szervezet támogatásra alkalmasnak minősítette.

A Gemenc Zrt. a projekt megvalósítása érdekében 24 356 480 Ft összegű támogatást nyert el.

A projekt megvalósításával Baja egyik frekventált zöldterületén, a Petőfi-szigeten (Kis-Pandúr-sziget) kerülne kialakításra a meglévő, ám a rendelkezésre álló terület méretét nem megfelelően kihasználó játszótér elemeinek felhasználásával a Gemenci játszópark. Gemenc szimbólumainak, értékeinek, jellegzetességeinek, illetve a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ sajátos motívumainak felhasználásával a projekt Gemencet, mint Baja város környékének egyik legkiemelkedőbb és legtöbbet látogatott természeti látványosságát „hozná be” a város szívébe úgy, hogy az idelátogató gyermekek, fiatalok, családok aktív szabadidős tevékenységére megfelelő alternatívát nyújtson, és mindezek mellett a természet megismerésére, szeretetére neveljen interaktívan, tanítva, oktatva.

Mindezek mellett a fejlesztéssel érintett terület délkeleti részén található, lelkes fiatalok által épített, leromlott állagú kerékpárpálya kerülne megújításra, bővítésre annak érdekében, hogy ne csak a kisgyermekek, a kisgyermekes családok számára nyújtson szabadidő eltöltési lehetőséget a park, hanem a sportolásra vágyó fiatalok is lehetőséget kapjanak közösségi tevékenységek végzésére.

 

játszópark_1200