Gemenccel bővül a játszótér

2019. július 15-én megkezdődött a Gemenc Játszópark és Sportpálya kivitelezése Baján.

A meglévő játszótér elemeinek felhasználásával, Gemenc értékeinek, jellegzetességeinek, illetve a Pörbölyi Ökoturisztikai Központ sajátos motívumainak felhasználásával emeli be a projekt Gemencet Baja szívébe, a Petőfi-szigetre. A fejlesztés fő célja, hogy az ide látogató gyermekek, fiatalok, családok számára lehetőséget biztosítson aktív szabadidős tevékenységre. Az új játszópark játszva, interaktívan módon tanít a természet megismerésére, szeretetére.

Ba_játsz_03

Fercsák Róbert, Baja város polgármestere kiemelt támogatásáról biztosította a projektet, hiszen az idei esztendőre meghirdetett „Fiatalok Éve” kezdeményezés fontos eleme a játszótér modernizálása. A kivitelezés részeként a fejlesztéssel érintett terület délkeleti részén található, lelkes fiatalok által épített, leromlott állagú kerékpárpálya is megújul annak érdekében, hogy a sportolásra vágyó fiatalok is lehetőséget kapjanak a testmozgásra.

Ba_játsz_01

Az új kulturális és közösségi tér fejlesztése 24,35 millió forint összegben az EU Regionális Fejlesztési Alap nem visszatérítendő támogatásával és a Magyar Állam társfinanszírozásával a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Ba_játsz_02