Gemenci fotókiállítás a 2013. évi rendkívüli dunai árhullámról

A 2013. májusának végén, júniusában a Dunán levonuló, minden vízállási rekordot megdöntő árhullám megbolygatta az Alsó-Duna árterét, Gemencet.

Az árhullámok éltető szerepe tagadhatatlan a gemenci élővilág szempontjából, de az idei évhez hasonló árvizek nehezen kiheverhető sebeket ejtettek a tájon, az élővilágon.

 

A Gemenc Zrt. munkatársai a mentési, védekezési, kármegelőzési munkák során fényképezőgépeikkel folyamatosan dokumentálták a “történéseket”. Dr. Almási István fotós, Bilek Ferenc producer, H. Szabó Sándor hivatásos fotós más szemszögből alkották meg képeiket és járultak hozzá ezen félelmetes természeti esemény megörökítéséhez.

 

Az árvíz erejének, élővilágra gyakorolt hatásának pillanataiból, képeiből kiállítás kerül megrendezésre.

?

A kiállítás szervezésében és támogatásában jelentős szerepet vállalt a Gemenc Zrt., mint a térségben található természeti értékek vagyonkezelője.

?

A kiállítás további támogatója Baja Város Önkormányzata, a szervezésben a Baja Marketing Kft., valamint az Ady Endre Városi Könyvtár és Művelődési Központ is komoly szerepet vállalt.

 

A kiállítás 2013. július 2-től 2013. augusztus 15-ig tekinthető meg minden nap, 9-20 óráig a Belvárosi Közösségi Ház kiállítótermében.

2660_img_8841