Jótékonysági halászlé főzés

A Gemenc Zrt. és a Bajai Halfőző Lovagrend  50 kg halból főzött halászlét a kórházban és a mentőállomáson szolgálatot teljesítő dolgozóknak december 19-én.

Kovács Tamás, a Gemenc Zrt. gazdasági igazgatója elmondta: az alaptevékenységük mellett, komoly közcélú feladatokat is vállalnak, emellett  a társadalmi szerepvállalásban is kiveszik részüket. Évről, évre folyamatosan támogatják a működési területükön található alapítványokat, segélyszervezeteket. – Ez az év nekünk sem volt könnyű, de vannak, akiknek sokkal nehezebb. Fontosnak tartottuk, hogy segítsünk a rászorulóknak, de természetesen szeretnénk elismerni azoknak a munkáját is, akik erejükön felül vesznek részt a védekezésben. Ezért gondoltuk, hogy a Bajai Halfőző Lovagrenddel összefogva megvendégeljük a szolgálatot teljesítő egészségügyi dolgozókat-tette hozzá a vezető.

A Bajai Halfőző Lovagrend alapszabálya is rendelkezik a jótékonykodásról  emelte ki Novics György, a szervezet vezetője, majd hozzátette: előző években is rendszeresen több száz emberre főztek halászlét természetesen felajánlásból.

A jótékonysági halfőzéshez az 50 kg halat, a szükséges mennyiségű tésztát a Gemenc Zrt, a halászlé egyéb hozzávalóit a Bajai Halfőző Lovagrend, a desszertként felajánlott 100 db rétest a Fidesz bajai szervezete biztosította.

/Amve.hu/

image0