Hétvége Gemenccel, mézzel, újborral

Szüreti felvonulással, mézversennyel, fiataloknak és idősebbeknek szóló programokkal ünnepelték a bácskai természeti kincseket a bajaiak.

A Gemenc Zrt. különleges trófeákkal, a karapacsai fejedelmi vadászatokat, régi képeslapokat és Izabella hercegnő fotóit bemutató kiállítással, gyermekeket és felnőtteket szórakoztató játékokkal mutatta be Gemenc természeti kincseit a hétvégén.

bacskakincse_10

A Petőfi-szigeti rendezvény résztvevői megkóstolhatták a Hajós-Bajai Borvidék legkiválóbb nedűit, valamint megismerkedhettek a Gemenci erdő értékeivel is. A borudvar mellett mézudvarral készültek a szervezők, ahol a környéken készült édességeket ízlelhették meg a vendégek.

bacskakincse_07

Búcsúztatjuk a nyarat és köszöntjük az őszt – mondta a fesztivált megnyitó nyitóbeszédében Zsigó Róbert államtitkár. Ilyenkor, a számvetés idején érdemes végiggondolnunk itt a Bácskában, hogy a természet milyen bőkezűen bánik velünk. A bennünket körülvevő környezet, a kitűnő borok, az aranyló méz, a vadakban gazdag Gemenci erdő mind-mind azt bizonyítja számunkra, hogy Isten tenyerén vagyunk – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

 

( FM Sajtóiroda – Gemenc Zrt.)