Lovagkereszt

Kovácsné Schulteisz Margit, a Gemenc Zrt. vezérigazgató-helyettese részére Áder János Köztársasági Elnök Úr a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozta szakmai életútja, az állami erdőgazdálkodás reorganizációjában, az ágazat társadalmi elfogadottságának emelésében betöltött szerepe elismeréseként.

KSM_kitüntetés

A kitüntetés átadására 2018. március 13-án került sor a Földművelésügyi Minisztériumban ünnepélyes keretek között.

Máig ható erőt ad 1848 példamutatása – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden a tárca 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett kitüntetési ünnepségén.

Hangsúlyozta, a magyarság összefogása nehéz helyzetben olyan példa, amely a  mai napig a nemzet számára fontos összetartó kapocs, megkerülhetetlen kiindulópont.

Hozzátette: a közép-európai régióban a magyarság – ahogy más nép is – gyakran került abba a helyzetbe, hogy történelmi korszakváltásokat követően erőt kell gyűjtenie, újjá kell építenie a számára fontos világot.

Az ünnepségen Fazekas Sándor miniszter állami és miniszteri kitüntetéseket adott át. Hárman a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje, nyolcan a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, nyolcan a Magyar Arany Érdemkereszt, nyolcan a Magyar Ezüst Érdemkereszt  kitüntetést vették át.

 

Kovácsné Schulteisz Margit, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. vezérigazgató-helyettese több évtizedes szakmai pályafutása alatt mindvégig az erdő- és vadgazdálkodási ágazatban tevékenykedett. A Gemenci erdő közvetlen környezetében született és nőtt fel, a természet, az erdő szeretete már gyermekkorában kialakult benne. Életútja az 1990-es évek elején elszólította Gemencről szintén egy állami tulajdonban lévő erdő- és vadgazdasághoz, de néhány év múltán visszatért oda, ahol szakmai pályafutását kezdte.

Szakmai tevékenysége során meghatározó döntéseket hozott az állami erdőgazdálkodás reorganizációja érdekében, ezek végrehajtásában kimagasló szerepet vállalt. Munkastílusa, fáradhatatlansága, előrelátó stratégiai gondolkodása szinte a teljes erdőgazdálkodási ágazatot áthatja, de legfőképp a Gemenc Zrt-nél érezhető az, hogy legfőbb céljának az ágazat felvirágoztatását, a folyamatosan változó körülményekhez alkalmazkodó működésének elősegítését tekinti.

Az erdőgazdálkodás társadalmi elfogadottságának emelésében, az erdészek munkájának tényszerű megismertetésében nagy szerepet vállalt. Szívügyének tekinti az állami tulajdonú erdők közjóléti, közcélú funkcióinak bővítését, fejlesztését.

 

KSM_w
MÉrdemr_KSM