Kitüntetés

Béres Sándor nyugdíjas kollégánk számára az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából az agrárminiszter Életfa Emlékplakett Ezüst fokozata kitüntetést adományozott.

Az átadó ünnepségre 2018. október 19-én került sor az Agrárminisztériumban.

1956 azt tanítja számunkra, hogy a szabadság akkor nyer értelmet, ha céljainkon túllépve, félelmeinket meghaladva képesek vagyunk cselekedni hazánk jövőjének formálásában – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából rendezett ünnepségen Budapesten.

okt23-2018_tot

A tárcavezető összesen 66 személynek adományozott állami elismerést az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából. Kovács Béla Díjban hárman, Pro Aquacultura Hungariae Díjban ketten részesültek. Horgászatért Érdemérem kitüntetést szintén ketten vehettek át.  Életfa Emlékplakett Arany fokozatot öten, Ezüst fokozatot nyolcan, Bronz fokozatot pedig tízen kaptak.  Miniszteri Elismerő Oklevelet harminchat személy részére nyújtott át Nagy István.

okt23-2018_csop

Béres Sándor 1938-ban született Sopronban. Az erdő közelsége nagy hatással volt rá, már gyerekkorától kezdve. A Soproni Erdészeti és Faipari Egyetemen szerzett diplomát. 26 éves korában kezdett dolgozni a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. jogelődjénél. Két éven keresztül a műszaki osztályon gépesítési előadó volt, utána három éven át a Szekszárdi Erdészet erdőművelési műszaki vezetője lett. A feladatait kimagaslóan és precízen teljesítette mindig, tevékenységét hivatásának szeretete jellemezte. 1968-ban lett a Bédai Erdészet erdészetvezetője és egészen 1996. évi nyugdíjba vonulásáig ezt a pozíciót töltötte be.

Nyugdíjba vonulása után sem szakadt el hivatásától, 1999-ig a Furnér és Parkettagyártó Kft-nél ügyvezető igazgatója volt, majd az általa alapított Mo-Béfa Kereskedelmi Bt-t vezette.

2014-ben a Soproni Egyetem aranyokleveles tiszteletdiplomában részesítette.