Kitüntetések

Két nyugdíjas kollégánkat tüntette ki Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából tartott rendezvényen Budapesten.

A miniszter a szakmai elismerések kapcsán kiemelte: a díjazottak felfedezték magukban a forradalmárok büszke eszmei örökségét és megmutatták az egész országnak, hogy képesek hatással lenni másokra. Ebből az erkölcsi tőkéből a magyar agrárium is erősödött az elmúlt években. „Ezért elődeink előtti múlhatatlan tisztelettel, ma elismerésünket fejezzük ki mindazok példaértékű munkássága előtt, akik elkötelezetten dolgoznak a magyar agrárium gyarapodásáért, sikereiért, nemzetközi elismertségéért” – emelte ki a tárcavezető.

Fotó: Fekete István, AM Sajtóiroda

Fotó: Fekete István, AM Sajtóiroda

Életfa Emlékplakett Ezüst fokozat

Az agrárminiszter az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta Tóth Ábel, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott kerületvezető erdésze részére, több mint négy évtizedes erdőgazdálkodási munkásságáért, új erdők létrehozásában, erdősítésekben való kiemelkedő tevékenységéért.

Fotó: Fekete István, AM Sajtóiroda

Fotó: Fekete István, AM Sajtóiroda

Tóth Ábel Dunaszentbenedeken született, 1939-ben. Paraszti családban nőtt fel. Nagybátyja tanító volt, vadászott, így került közel a vadászathoz és az erdőhöz.

1962-ben gyakornokként lépett be a Hajósi Erdészethez, 1964-ben átkerült Báta Gyűrűsalj kerületbe, közben Szegedre a Kiss Ferenc Erdészeti és Vadászati Technikumba járt. Erdőművelő erdészként indult el a pályán, a továbbiakban is ez a terület érdekelte a legjobban.

Kerületvezető volt Bátán, 2002-ben ment nyugdíjba. A bátai kerületben jelenleg is besegít a vadászatok alkalmával. Nyugdíjazása után nyolc évig  volt a bátai vadásztársaság hivatásos vadásza.

Életfa Emlékplakett bronz fokozat

Az agrárminiszter az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata elismerést adományozta Bajai Béla, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott birtokpolitikusa részére, közel négy évtizedes kiemelkedő erdőgazdasági munkájáért, tanácsadói tevékenységéért.

Fotó: Fekete István, AM Sajtóiroda

Fotó: Fekete István, AM Sajtóiroda

Bajai Béla építőipari technikusi szakon tanult Pécsett. A technikusi évek után rögtön dolgozni kezdett, 1967. októberétől a Bajai Tervező Irodában tevékenykedett. 1972-ben kezdett dolgozni a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság jogelődjénél. 

Az erdőgazdaságnál eltöltött évek alatt többféle pozíciót is betöltött, többek közt volt magasépítési előadó, munkavédelmi vezető, tűzvédelmi előadó, környezetvédelmi előadó és birtokpolitikai előadó.

Nyugdíjas évei 2009-ben kezdődtek.Nyugdíjba vonulása után még két évig tanácsadóként segítette  kollégáit.