OEE egyesületi kitüntetések

Az OEE ez évi egyesületi elismeréseit és minisztériumi szakmai kitüntetéseket  is átvehették a díjazottak október 1-én Mátrafüreden.

“A jövőnk kulcsa erdészeink kezében van: minél több magasan képzett, innovatív és elkötelezett szakemberre lesz szükségünk, hiszen a klímaváltozás hatásai elleni küzdelemben kulcsfontosságú, hogy még tovább növeljük hazánk fával borított területeit” – mondta Nagy István agrárminiszter Mátrafüreden, az Erdők Hete programsorozat megnyitóján.

A 2020. évi Bedő-, Kaán-, Decrett-díjakat és az elismerő okleveleket Nagy István agrárminiszter, Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár, és Kiss László az OEE elnöke adta át.

Az Országos Erdészeti Egyesület Küldöttgyűlése Elismerő Oklevelet adományozott Babos Imréné erdésztechnikus, a Gemenc Zrt. pörbölyi fűrészüzemének  nyugalmazott  dolgozója részére.

Eredményekben és sikerekben gazdag eddigi életműve méltatásakor az állami erdőgazdálkodásban végzett szakmai tevékenysége előtt tisztelgünk.

 

Babos Imréné (sz.: Németh Ida Magdolna) Sárszentágotán született, 1963-ban érettségizett a soproni Erdészeti Technikumban.

A Technikum után a Vértesi Erdőgazdaság Pusztavámi Erdészet rakodójára került rakodókezelőnek.

1965-ben apósa, id. Babos Imre – aki a Dunaártéri Állami Erdőgazdaság szekszárdi erdészetének vezetője volt – kérésére jöttek át Gemencre. A kismórágyi rakodón kapott rakodókezelői állást, majd 1968-ban a Pörbölyi Erdészethez került adminisztratív munkakörbe. 1972-től a pörbölyi fűrészüzem készárutér-kezelője volt, itt dolgozott nyugdíjazásáig, 2005 tavaszáig.

Lelkiismeretes munkavégzésével, fáradhatatlan munkabírásával és munkaköri feladatain túlmutató tevékenységével sokat tett a Pörbölyi Fűrészüzem példaértékű működéséért.

 

Babosné_b