Régiókon átívelő újszerű együttműködés

A Gemenci erdő varázslatos növény- és állatvilága, a dunai holtág-rendszere természetesen köti össze földrajzi, kulturális és turisztikai értelemben is a halászlé fővárosát, Baját, valamint a tüzes borok és az irodalom hazáját, Szekszárdot.

A városok és az erdőgazdaság felismerve ezt a régiókon átívelő erős kapcsolódást, összefogtak, hogy közös erővel jelenítsék meg turisztikai értékeiket. A sajtótájékoztatón Zsigó Róbert, Baja város polgármestere, Csonka Tibor, a Gemenc Zrt. vezérigazgatója, valamint Ács Rezső, Szekszárd Megyei Jogú Város Alpolgármestere mutatta be az együttműködés részleteit. Az eseményen levetítették a partnerek által létrehozott reklámfilmet és a régiót bemutató rövidfilmet is.

 

A két nagyváros, valamint a településeket összekapcsoló, több megyét érintő, a Gemenc Zrt. által kezelt Gemenci erdő turisztikai kínálatát olyan összefogás keretében mutatják be ezentúl, melynek lényege, hogy a három partner által biztosított programok, turisztikai szolgáltatások egymást kiegészítve jelennek meg, így jobban tudják vonzani a térségbe a turistákat. Az együttműködési keretszerződés szerint a turisztikai-idegenforgalmi kiállításokon történő együttes megjelenés (közös stand), közös kiadványok, prospektusok létrehozása, kiadása, reklámfilmek televíziókban való elhelyezése segíti az idegenforgalom megerősítését.

 

A megállapodás első lépéseként 2012. év elején, Budapesten az „Utazás kiállításon” közös standon jelent meg a két város, valamint az erdőgazdaság. A kiállításon már közös kiadvány is segítette az érdeklődő nagyközönséget. Ezt követően nyár elején megvalósult egy 30 másodperces reklám- és egy 5 perces bemutatkozó kisfilm is, valamint a közös kiadvány új változata térképpel kibővítve.

2542_dsc_1350