Városi fasor a Gemenc Zrt. támogatásával

A Gemenc Zrt., mint a térségben található állami tulajdonú erdőterületek vagyonkezelője és az ehhez kapcsolódó turisztikai és közjóléti objektumok tulajdonosa és üzemeltetője már évek óta támogat minden olyan non-profit, közcélú városi kezdeményezést, amely Baja idegenforgalmának fejlesztéséhez, bővüléséhez kapcsolódik.

Példaként: a Gemenc Zrt. már a kezdetektől a Halászléfőző Népünnepély aranybográcsos támogatója, de az Idill Jazz Napok, valamint a 2007-es évben először megrendezett főtéri gasztrokulturális hétvégék lebonyolításához is segítséget nyújtott. A társaság kölcsönösen előnyös kapcsolat kialakítására törekszik Baja városával, hiszen minél több látogató érkezik a városba, annál több kirándulóra számíthat a Gemenc Zrt. is. A Gemenci erdő, mely úgymond „néhány lépésnyire” található Baja városától, olyan természeti kincs, olyan adottságokkal rendelkezik, melyek garanciát nyújtanak a sikeres idegenforgalmi tevékenységhez.

 

A Gemenc Zrt. ezen a területen az elmúlt években több jelentős beruházást, fejlesztést hajtott végre (Pörbölyi Ökoturisztikai Központ, Gemenci Erdei Vasút, személyszállító hajó, Karapancsai Lovasturisztikai Központ), mindinkább előtérbe helyezve az erdők közcélú kezelését. A Pro Urbe – A Városért Egyesület felvállalta, hogy a Petőfi-szigeten, a Sugovica parti sétányon fasort ültet, mivel céljai között kiemelt szerepet kapott a város környezetének szépítése.

 

A Gemenc Zrt. ajánlotta fel az ártéren őshonos magyar kőris csemetéket e nemes cél érdekében. Elmondhatjuk, hogy ezzel a fásítási programmal városunk szépül, így mi is Gemencből jó szívvel ajánlhatjuk a városi látnivalókat, rendezvényeket programjaink színesítése céljából, és a város turizmusának fejlődéséből fakadóan a megnövekedett idegenforgalom igényeinek magas fokú kielégítéséhez mi is hozzájárulhatunk.