Végső búcsú

Szülőhelyén, Tatán vettek végső búcsút rokonai, barátai, egykori munkatársai és tisztelői id. Fodermayer Vilmostól, az országosan elismert vadgazdálkodási szakembertől, a Gemenc Zrt. nyugalmazott vadgazdálkodási osztályvezetőjétől.

Fodermayer Vilmos_

id. Fodermayer Vilmos 1944-ben született. 1969-ben szerzett erdőmérnöki diplomát Sopronban, és ebben az évben kezdett dolgozni a Gemenci Állami Erdő- és Vadgazdaságnál.

Kezdőként a Szekszárdi Erdészethez, Keselyűsbe került Party István keze alá, vadászati műszaki vezetőként. Az itt eltöltött idő meghatározta életútját, amely szorosan, egy életen át összekapcsolódott a vadgazdálkodással, vadászattal.

1970-től azonos beosztásban a Pörbölyi Erdészethez került. Ekkor már házas volt és Bátaszéken, szolgálati lakásban laktak. Három gyermeke született: Vilmos, Ágnes és Judit.

Amikor 1975-ben létrehozták a Vadászati Erdészetet, újra Keselyűsbe került, műszaki vezetőként. 1977-ben megbízták a Bátaapáti vadászterület irányításával. Ezt a munkakört két évig látta el.

1984-ben Gödöllőn Vadgazdálkodási szakmérnöki oklevelet szerzett.

1990-ben lett a Vadászati Erdészet vezetője. Az erdőgazdaság szervezeti átalakulását követően 1991-től a vadászati osztályt vezette.  1999-től nyugdíjazásáig vadászati szakfelügyelőként, majd 2002-ben történt nyugdíjazása után még négy évig ellenőrzési felügyelőként dolgozott.

Országosan elismert vadgazdálkodási szakemberként két cikluson keresztül alelnöki feladatokat látott el az OMVK Bács-Kiskun megyei Területi Szervezeténél. 2002-ben megkapta a Kamarai Aranyérem kitüntetést.

Emlékét szeretettel megőrizzük.