Erdészek az ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÓK ELLEN

A Pandúri erdészet dolgozói a Bajai és a Vaskúti Parkerdő, valamint az 55. számú főút Pörböly és Baja közötti szakaszán végeztek hulladékgyűjtést április 23-án.

Az elmúlt hónapokban már 28 köbméter hulladéktól mentesítette a Gemenc Zrt. a saját vagyonkezelésében lévő erdőket a „Tisztítsuk meg az országot!” akció részeként.

erd_tiszt_0423_06

Az illegális hulladéklerakók felszámolására irányuló program a Magyar Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében megfogalmazott célokat támogatja.

erd_tiszt_0423_05

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) illegális hulladéklerakók felszámolását célzó programja részeként 2020-2022-ben négy ütemben tisztítanak meg közforgalmú területeket. Eddig több mint tízezer tonna illegális hulladékot számoltak fel a MÁV Zrt., a Magyar Közút Nonprofit Zrt., az erdészeti társaságok és a nemzeti parki igazgatóságok, az Országos Vízügyi Főigazgatóság és nyolc település közreműködésével.

erd_tiszt_0423_02

A „Tisztítsuk meg az országot!” akció részeként az erdőgazdaság munkatársai arra is törekednek, hogy hozzájáruljanak a hulladékképződés csökkentéséhez, az illegális hulladéklerakás megelőzéséhez és a hulladékból létrejövő érték teremtéséhez.