Családbarát szolgáltatások Pörbölyön is

A sikeres auditot követően a pörbölyi Ökoturisztikai Központ megszerezte a Családbarát Szolgáltató Hely tanúsítványt.

A Családbarát Hely tanúsító védjegy a Családbarát ország projekt keretén belül a pályázó szolgáltató helyeket minősíti a családbarát szempontok megvalósulása szerint.

A háromszintű, egymásra épülő rendszer kezdete a Bronz fokozat megszerzése, amelyre most lehetett pályázni. A további, folyamatosan fejlődő és bővülő családbarát intézkedések bevezetése után egy magasabb kritériumrendszernek megfelelve lehet majd egy év elteltét követően továbblépni az Ezüst fokozatra.

A Családbarát Hely olyan szervezet, mely a munkáltató és a munkavállaló, valamint a szolgáltató és a szolgáltatást igénybe vevő szempontjainak kölcsönös figyelembevételével támogatja a családon belüli szerepek betöltését, figyelembe veszi a családok élethelyzetének változásait, csökkentve ezzel a szervezet elvárásainak és a családi környezet igényeinek összeütközéseiből fakadó konfliktusokat.

Családbarát Szolgáltató Hely esetében a szolgáltató figyelembe veszi a szolgáltatást igénybe vevő ügyfelek családi körülményeit, családjuk igényeit is, az általa nyújtott szolgáltatásokhoz igazodva (pl. etetőszék, gyermekmenü, gyermekkocsi tároló, akadálymentes közlekedés gyermekkocsi számára).

A Családbarát Hely tanúsító védjegyre Magyarország egész területéről pályázhattak a versenyszférából, közszférából és a nonprofit szektorból, illetve mikro-, kis-, közepes és nagyvállalatok egyaránt.

A védjegyet két kategóriában ítélték oda: Munkahely és Szolgáltató Hely kategóriában.

A Családbarát Hely tanúsító védjegy célja az is, hogy a szervezetek minél szélesebb körben megismerjék a különböző családbarát működési formákat és ezeket folyamatosan fejlesztve beépítsék működésükbe.

 

Csaladbarat_hely_vedj