Gemenc – árterek világa

A Gemenci erdő élővilágát bemutató film forgatása 2012-ben kezdődött el, és 2016 szeptemberéig tartott.

A gemenci ártéri erdő szarvascsordák, vaddisznókondák, sasok, sakálok, hódok, gémek, jégmadarak mellett a védett fekete gólyák egyik legnagyobb populációjának ad otthont. A nagy műgonddal és speciális technikával – köztük rejtett vadkamerákkal, légi és víz alatti kamerákkal – készített természetfilm az ő életükbe enged betekintést, többek között olyan különleges, először látható felvételekkel, mint a fekete gólya fészekrakása és a fiókák felnevelése, vagy a 2013-as nagy dunai árvíz idején rögzített drámai képsorok.

Az élővilág bemutatása mellett a film nagy hangsúlyt fektet az ártéri erdő különleges hangulatának ábrázolására is, hajnali tájképekkel és sok légifelvétellel, miközben a háttérben Strauss, Vivaldi, Verdi, Puccini, Mahler és Bartók örök érvényű dallamai csendülnek fel.

A film elkészítését a Gemenc Zrt. is támogatta. Az együttműködés “mellékterméke” többek között az is, hogy 2013-óta élőben  követhetik nyomon az érdeklődők a keselyűsi bekamerázott fekete gólya fészekben zajló eseményeket.

Vetítések országszerte

A naponta bővülő lista a film Facebook oldalán található.

Hogyan készült?

Speciális leshelyeket kellett építeni, hogy zavartalanul lehessen filmezni az állatok életét.

gemfilm_werk_03

A film készítői felhasználják a legújabb technika lehetőségeket. Drónra szerelt kamerával készítik a légi felvételeket. Ketten dolgoznak, hogy tökéletes légi felvételek készüljenek, pilóta, aki a drónt vezérli és egy kamerakezelő.

Vaddisznó család

A fekete gólyák mellett a vaddisznók és a szarvasok életét is bemutatja a film.

gemfilm_werk_06

Forgatás a vízben

A legjobb képek elkészítéséhez gyakran a vízbe kell menni

gemfilm_werk_07