Gemenci fővadász az országos döntőben

Április 10-én rendezték a Baranya vármegyei Hivatásos Vadászok Szakmai Versenyét. A Gemenc Zrt-t László Gábor fővadász képviselte a rendezvényen.

BVm_vvers2024_1

A Rücker-aknai lőtéren Agyaki Gábor Baranya vármegyei kamarai elnök és Balaskovics József hivatásos vadász alelnök köszöntötte az indulókat, majd Pongrácz Viktor és Leipold Arnold lövészetvezetők irányításával sörétes és golyós lövészet, illetve Bedecs György a vadászati hatóság szakügyintézője felügyeletével terepi trófeabírálat várta a versenyzőket.

A délelőtt második felében a program a Martonfai Vadászudvarban, kollektív versenyszámokkal folytatódott. A 100 kérdésből álló írásbeli teszt megoldása, a Németh Zsombor által előadott vadászkürt szignálok azonosítása, valamint Nagy Gábor a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa által összeállított állathang- és sziluett felismerés feladatok teljesítését követően alakult ki a végeredmény.

Az elért pontszámok összesítése alapján 2024 évben az alábbi sorrend alakult ki:

BVm_eredm

Karnis Balázs immár harmadik alkalommal végzett az élen a vármegyei szakmai versenyen. A versenyszabályzat értelmében, mivel a tavalyi évben az országos versenyt is megnyerte, idén nem indulhat újra. A 2024. június 18-19-én Chernelházadamonyán megrendezendő országos döntőn Baranya vármegyét a csak néhány ponttal lemaradva második helyezést elért László Gábor, a Gemenc Zrt. fővadásza képviseli.

BVm_vvers2024_3