Bangó Sándor (1940-2022)

A Gemenc Zrt. megrendülten tudatja, hogy 2022. június 23-án elhunyt Bangó Sándor, az erdőgazdaság nyugalmazott kerületvezető vadásza.

BS_6x5

Bangó Sándor 1940-ben született Kiskunhalason. 1964. óta állt az erdőgazdaság és jogelődjei alkalmazásában. 1970-ben nevezték ki a Gemenci Állami Erdő- és Vadgazdaság hivatásos vadászává. Gyakornoki éveit Party István erdőmérnök, híres vadgazdálkodói szakember, a gemenci gímszarvas-gazdálkodás alapjainak a megteremtője mellett kezdte meg Keselyűsben. Technikumi tanulmányait befejezve – 1978. szeptemberében – került a Hátfői kerületbe kinevezésre. A kerületet nyugállományba vonulásáig, 1999-ig vezette.

Elhivatottságával, szorgalmával, szakmai hozzáértésével mind a gemenci vadállomány, mind pedig a magyar vadgazdálkodás hírnevének megőrzéséért nagyon sokat tett. Az árvízi időszakokban kiemelkedő irányítói feladatokat látott el a védekezési, kármegelőzési, kárfelszámolási tevékenységekben, mindent megtett a vadállomány védelme érdekében.

Kötődése a gemenci ártérhez nyugdíjba vonulását követően is megmaradt, nyugdíjas éveiben a területen élt és tevékenykedett. A nyugállományba vonulását követő nagy dunai árvizek során önkéntesen visszatért volt munkaterületére, ahol sok évtizedes tapasztalatával segítette a védekezés és kárelhárítási munkálatokat, kiemelkedő szakmai teljesítménnyel.

Iránymutatásai, szakmai pályafutása példamutató a társaság dolgozói, munkavállalói számára.

Nagy István agrárminiszter 2019-ben az Életfa Emlékplakett Ezüst fokozatát adományozta Bangó Sándor, a Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. nyugalmazott kerületvezető vadásza részére, évtizedeken át az erdő- és vadállomány védelmében teljesített szolgálatáért, az árvízi időszakokban nyújtott kiemelkedő irányító tevékenységéért.

Bangó Sándort a Gemenc Zrt. saját halottjának tekinti.

Emlékét kegyelettel megőrizzük!

BS_anhur