Muflonpörkölt, gemenci bográcsból

Bár Gemencen nem találkozhatnak muflonnal, a húsából készített étellel mégis első lett a Gemenc Zrt. csapata a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon.

2022. szeptember 3-án a Soponyai Ökocentrum adott otthont a 15. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválnak és Fejér Megyei Vadásznapnak.

A fesztivál a természet, a vadászati kultúra és a vadgasztronómia szerelmeseinek nemzetközi találkozója, mely kiváló lehetőséget ad a vadhús, mint konyhai alapanyag népszerűsítésére, széleskörű felhasználási területeinek megismertetésére, ezzel együtt az erdőben, vadban és vadászatban rejlő lehetőségek bemutatására, mindezt tartalmas kikapcsolódási és minőségi szórakozási lehetőségek biztosításával fűszerezve.

muftócsniban_

A főzőversenyre benevező csapatoknak bográcsban készült vadételeket kell elkészíteniük a szervező által biztosított, előre nem megnevezett fajtájú vadhúsból.

A muflonhúsból készült ételek közül a gemenci csapat „Muflonpörkölt tócsniba hajtva” elnevezésű pályaműve nyerte el a hattagú szakmai zsűri elismerését.

A Gemenc Zrt. csapatA

Szakácsmester: Veszeli Péter

Kukta: Kovácsné Solymos Anikó, Veszeliné Cziczek Szidónia és Kovács László

csapat