A legnehezebb ételek azok, melyek a legkevesebb alapanyagból tevődnek össze. A halászlé ilyen!” – mondta Széll Tamás Michelin-csillagos magyar konyhafőnök Karapancsán.

Magyarország örökös halfőző bajnoka, Dr. Novics György a Gemenc Zrt. karapancsai kastélyában kétnapos halfőző mesterkurzuson adta át a szakmai titkokat inspirálódni vágyó szakácsoknak, köztük a magyar gasztronómia koronázatlan királyának, Széll Tamás Michelin-csillagos magyar szakácsnak, konyhafőnöknek, a Bocuse d’Or európai döntője győztesének.

2024. február 11-12. között megrendezett esemény első napján a legendás bajai halászlé fortélyaira derült fény.

Széll Tamás az eseményen elmondta, hogy Gemencen és Baján nagyon mély és hagyományos kultúrája van a halászléfőzésnek. Ezt a regionális gasztronómiai értéket, ahogy fogalmazott, próbálja kutatni és tökéletesíteni a saját gyakorlatában is. Fontosnak tartja a nemzetközi hírű szakács, hogy ezt a fajta halászlé-tudományt Novics Gyuri bácsi átadja.