A kéktúrázás napja

A Gemenc Zrt. túravezetői két szakaszon kísérik a csoportokat az ország legnagyobb ingyenes közösségi túranapján, amelyet idén október második szombatjára szervez a Magyar Természetjáró Szövetség.

Október 8-án a három kéktúrát; az idén 70. születésnapját ünneplő Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúrát és az Alföldi Kéktúrát egy napon, egy időben járja majd végig több ezer túrázó.

Az Országos Kékkör 143 szakaszát bejáró túracsoportok együtt több, mint 2580 km-t tesznek meg ezen a napon. Az esemény különlegessége, hogy a GPS jeladóval felszerelt csoportok haladása valós időben, online követhető. A csoportok mozgása által húzott kék vonal a nap végére kirajzolja a Magyarországot körbejáró Országos Kékkör teljes nyomvonalát.

A Gemenc Zrt. túravezetői idén a 100-as (Pörböly-Bajai átkelés) és a 101-es Bajai átkelés-Sükösd szakaszon kísérik a csoportokat.

A túrákon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a rendezvény honlapján lehet megtenni.

A hazai állami erdőgazdaságok, nemzeti parkok és természetjáró egyesületek szakmai segítségével az MTSZ ezzel a túranappal szeretné felhívni a figyelmet nemzeti értékünkre, a Kéktúrára, annak értékes múltjára és lendületes jelenére.

Kéktúr_napja_c