Bajnokok bajnokai

Május 25-én elnyerte a Stihl Bajnokok Bajnoka kupát a gemenci fakitermelő csapat.

Idén is nagyszerű, izgalmas összecsapásoknak lehetett tanúja a közönség a szegedi Erzsébet-ligetben, ahol hagyományosan a Hídi Vásárral egybekötve rendezték meg a STIHL Bajnokok Bajnoka fakitermelő versenyt. Az egyeneskiesés megmérettetésre az előző évi Országos Fakitermelő Bajnokság döntőjének első 8 helyezettje kap meghívást.

StihlBB2024_02

A lebonyolítás eltér a regionális versenyektől, mert egyenes kieséses rendszerben, párban küzd egymás ellen két csapat, a jobb eredményt elérő továbbjut, a másik kiesik, szerelés versenyszám pedig nincs. A finálé izgalmasan zajlott, a csapatok fej-fej mellett küzdöttek, de végül a Gemenc négyese fejezte be elsőként a döntést, kombinált darabolást, gallyazást, hossztolást, darabolást, hasítást és sarangolást. A döntésben mindkét csapatnak ugyanolyan apró hibája volt, így az izgalmak csak fokozódtak a birói ellenőrzés során.

StihlBB2024_08

Végül 7 ponttal, a Papp László, Hideg Bence, Mézes Gergely, Bottyán Péter összetételű Gemenc Zrt. gárda győzni tudott, így az ásotthalmi regionális verseny után egy újabb diadalt ünnepelhettek, és a legjobbak között a legjobbak lehettek 2024 tavaszán.

Forrás: Erdő-mező Online

StihlBB2024_01