Harmadszor is első a gemenci csapat

Magabiztos győzelmet aratott a Gemenc Zrt. csapata a regionális fakitermelő versenyen, készülhetnek a szeptemberi országos döntőre.

20240512072917_30527

2024. május 11-én rendezték Ásotthalmán a XI. Alföldi STIHL Regionális Fakitermelő Versenyt. A helyszín szokás szerint az Alföldi ASzC Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző iskola és Kollégium volt.

Ebben a régióban hagyományosan sok csapat indul, idén 14-en neveztek a versenyre. Egy körös a megmérettetés, minden feladatot egyszer csinál meg a csapat, nincs lehetőség javítani, szemben pl. az országos döntővel, ahol kétszer kell végrehajtani mindent.

A Gemenc Zrt.-t az elmúlt évekhez hasonlóan Papp László, Hideg Bence, Bottyán Péter és Mézes Gergely képviselte. Tavaly és 2 éve szoros csatában nyertek, most szerencsére magabiztosan sikerült győzni.

Az első öt csapat jutott be az országos döntőbe, amit Bábolnán rendeznek szeptember 7-én.

regfakit_gem_3

A gemenciek legközelebb május 25-én a szegedi bajnokok bajnoka versenyen vesznek részt, ami teljesen más lebonyolításban zajlik, egyenes kieséses rendszerben.

regfakit_gem_5

A Gemenc Zrt. a csapatot a szükséges eszközök beszerzése mellett a felkészülés során faanyaggal, gyakorló hellyel és szállással is támogatja. Az idei versenyt megelőzően is több ízben gyakoroltak a pörbölyi fűrészüzem rönkterén.

regfakit_gem_7
Erdemények
 1. Gemenc Zrt.
 2. NEFAG Legények
 3. Kaszó Zrt.-Dél-Alföld STIHL Kft.
 4. Mopi Trade Kft.
 5. Szentesi Tűzoltók
 6. Bedős Öregfiúk
 7. Bedős Fiúk – Csibészek
 8. Szentesi Fakopáncsok
 9. AASZC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum
 10. Halasi Szuholyok – STIHL Mauer
 11. Bugaci Favágók
 12. Bedős Fiúk
 13. Bársony István Technikum
 14. Fantasztikus Négyes

Fotók: erdo-mezo.hu