Iskolában az erdő

Az Országos Erdészeti Egyesület „Iskolában az Erdő” programjának a célja a környezeti nevelés segítése játékos, erdőpedagógiai módszereken alapuló ismeretszerzéssel.

iskbanazerd24_06

J. Kőkuti Eszter a Gemenc Erdészeti Erdei Iskola erdőpedagógusa, az erdő életközösségével, az erdőben zajló körforgásokkal, az erdő termékeivel és hasznosításukkal, a tartamos erdőgazdálkodás fontosságával, az erdészek munkájával ismertette meg a gyerekeket a program keretében. Márciusban és áprilisban 16 köznevelési intézményben, 48 diákcsoportnak, összesen 1154 gyermeknek tartott foglalkozást.

A program jóvoltából a díjmentes erdőpedagógiai foglalkozásokon túl, az iskolák erdőpedagógiai csomagot is kaptak, amely lehetőséget teremt a témakörben történő további elmélyülésre. A csomag tartalmazott társasjátékokat, az OEE szakmai füzeteit, mint oktatási segédanyagokat, rovarhotelt stb.).

iskbanazerd24_13

A program az Európai Unió Emisszió-kereskedelmi rendszerének (ETS rendszer) kvóta felhasználásából valósul meg az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, az Agrárminisztérium közreműködésével és az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával.

Fotó: Almási-Kerényi Dóra – OEE

OEE_logo1_5x5