Tavaszi Nagytakarítás

A Gemenc Zrt. is csatlakozott az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ  „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki a természetet együtt!” akciójához.

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ negyedik alkalommal hirdette meg a „Tavaszi nagytakarítás – Takarítsuk ki a természetet együtt!” akciót. A kampány március 21-én, az Erdők Nemzetközi Napján indult, és április 22-ig, a Föld napjáig fog tartani.

Az idei kezdeményezéshez az állami erdészeti társaságok, számos önkormányzat és civil szervezet, nemzeti parki igazgatóságok, valamint iskolák is csatlakoztak.

Pan2404_06

A Gemenc Zrt. április 5-én Tüskeerdőbe hívta az érdeklődőket. A Pandúri Erdészet szervezésében a részvevők egyetlen délelőtt 15 m3 szeméttől szabadították meg a területet.

Pan2404_09

A kampány fő célja négy éve ugyanaz: ragadj kesztyűt és szemeteszsákot, hogy túrád során annyi szemetet juttass vissza a civilizációba, amennyit csak tudsz. Ugyanakkor a kampány a szemléletformálásra, valamint a prevencióra is nagy hangsúlyt fektet, így legfontosabb üzenete, hogy semmilyen hulladéknak nincsen helye az erdőkben.

Pan2404_10

A közreműködő szervezetek számos szemétszedő túrát indítanak, melyekhez bárki csatlakozhat. A szemétszedő túrák időpontjai és helyszínei az akció honlapján megtalálhatók.